A kezdeményezés résztvevői

Tudj meg többet arról mit tesznek a szerethető iskoláért a kezdeményezésben résztvevő civil szervezetek:

 • uccu2

  UCCU Roma Informális Oktatási Alapítvány

  Lehetőséget teremt a találkozásra és a dialógusra roma és nem roma fiatalok között. Roma fiatalokból álló önkéntes oktatóstábja általános és középiskolásoknak tart interaktív órákat a roma identitás és kultúra témájában

 • zpok2

  Zöld Pók Alapítvány

  A Zöld Pók Alapítvány nonprofit médiaműhely. Civil szervezetek és hátrányos helyzetű csoportok kommunikációját támogatja, az általuk képviselt ügyekről készít médiatartalmakat.

 • igazgyongy3

  Igazgyöngy Alapítvány

  Alapítványunk az oktatás mellett egy sajátos modellfejlesztésbe is kezdett. Szeretnénk a mélyszegénységben élő gyermekek életesélyeit javítani, számukra jövőképet adni, kompenzálni hátrányukat, segíteni integrációjukat.

 • equity2

  Equity Méltányos Közoktatásért Egyesület

  Tagjai az elmúlt évek integrációs oktatási és esélyegyenlőségi programjaiban dolgoznak különböző területeken. Az Equity megalakulása óta azon fáradozik, hogy a méltányos közoktatás, társadalmi háttértől függetlenül mindenki számára egyenlő esélyeket biztosító oktatást jelentsen. Célja, hogy az esélyegyenlőség, méltányosság ne üres szavakat jelentsen, hanem mindenki számára kötelező érvényű tartalom legyen.

 • motivacio_scr

  Motiváció Műhely

  A szegedi Motiváció Műhely hátrányos helyzetűek, kiemelten gyerekek és fiatalok társadalmi beilleszkedését támogatja motiválás, képessé tevés és a társadalom érzékenyítése útján.

 • szitakoto_liget2

  Liget Műhely Alapítvány

  A Szitakötő gyereklapra alapozó ingyenes oktatási program nemcsak a veszélyeztetett természeti értékek megóvását tartja fontosnak, hanem a szellemi, erkölcsi értékek gondozását is.

 • menedek2

  Az emberség erejével Alapítvány

  Az emberség erejével Alapítvány a társadalmi befogadást erősíti szemléletformálással, cselekvésre buzdítással és hátrányosan megkülönböztetett csoportok fejlesztésével, támogatásával.

 • faág logó2

  Faág Baráti Kör Egyesület

  Az Egyesület egy pécsi gyermekotthon lakóinak kezdeményezésére jött létre, délutáni elfoglaltságot nyújt hátrányos és nem hátrányos helyzetű gyerekek és fiatalok számára, önkéntesek segítségével.

 • bagázs2

  Bagázs Közhasznú Egyesület

  A BAGázs célja egy közösségfejlesztésen alapuló roma integrációs modellprogram kidolgozása és terjesztése. Önkénteseik a bagi cigánytelepen dolgoznak.

 • pressleyridge2

  Pressley Ridge Magyarország Alapítvány

  Az Alapítvány anyaszervezete több évtizedes tapasztalatát hozta magával Közép- Kelet Európába az érzelmi és viselkedési zavarokkal küzdő gyerekek segítése területén.

 • vitakultura2

  Vitakultúra Egyesület

  Közösségeket építünk, 1997 óta. Diák-, civil- és munkahelyi közösségeket egyaránt. Beleéléssel, bevonással és békességet hozó őszinteséggel dolgozunk.

 • demnet2

  DemNet

  A Demokratikus Jogok Fejlesztéséért Alapítvány a résztvételi demokrácia; közösségek, önszerveződő kezdeményezések, nonprofit szervezetek fejlesztésével foglalkozik

 • dia

  Demokratikus Ifjúságért Alapítvány

  Célunk a fiatalok aktív társadalmi bevonódásának elősegítése. Elsődlegesen fiatalokkal és szakemberekkel dolgozunk, főbb területeink a vitakultúra-fejlesztés, a társadalmi innováció, az önkéntesség, és a közösségi szolgálat. Szakmai hálózatot építünk annak érdekében, hogy a fiatalokkal foglalkozók minél több segítséget, megerősítést kapjanak az innovációhoz.

Ti hogy csináljátok? Add meg a receptet, hogy mások is meg tudják csinálni! Küldj be akár többet is! Állítsuk össze közös receptkönyvünket! Beküldök egy receptet